magas bérigény miatti feszültségek megoldása

Magas bérigények és az ebből fakadó feszültségek:

Mit tehetnek a cégek?

A munkaerőpiac folyamatosan változik, és az utóbbi években egyre gyakrabban találkozhatunk a magas bérigények jelenségével. Sok cég számára ez komoly kihívást jelent, hiszen a versenyképes bérezés biztosítása nem mindig egyszerű, különösen a kis- és középvállalkozások esetében. De miért is olyan nagy probléma a magas bérigény, és mit tehetnek a cégek a feszültségek csökkentése érdekében?

magas bérigény infláció miatt

Az infláció és a megélhetési költségek emelkedése miatt a munkavállalók magasabb bérigényt adnak meg, hogy fenntarthassák az életminőségüket. Ezen kívül a tehetséges szakemberekért folytatott verseny egyre kiélezettebb, így a cégeknek mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe, hogy megnyerjék és megtartsák a legjobb munkaerőt. A modern munkavállalók egyre inkább elvárják, hogy munkájukat magasabb bérekkel honorálják, különösen azokban az iparágakban, ahol kiemelkedő szaktudás szükséges.

Gyorsan változik a világ körülöttünk és az AI egyre inkább teret nyer magának a munka világában is. Vannak állások, amelyek teljesen átalakulóban vannak a mesterséges intelligencia térnyerése miatt. Nem tudhatjuk, hogy milyen változásokat hozhat a holnap: a HR világát is felforgatja az AI?

Közben pedig a magas bérigények is egyre több problémát okozhatnak a cégek számára. Egyrészt nyomást gyakorolnak a költségvetésre, ami különösen nehéz lehet a kis- és középvállalkozások számára. Másrészt a bérkülönbségek és a fizetések miatti feszültségek negatívan befolyásolhatják a munkahelyi légkört és a csapatmunkát. Továbbá, ha egy cég nem tud lépést tartani a magas bérigényekkel, könnyen elveszítheti tehetséges munkavállalóit.

magas bérigény miatt betöltetlen megüresedett pozíció

Magas bérigények okozta kihívások kezelése

A cégek többféle módon is kezelhetik a magas bérigények okozta kihívásokat. Először is, fontos a transzparens kommunikáció a pénzügyi helyzetről és a bérpolitikáról. A munkavállalók nagyra értékelik az átláthatóságot és a tisztességet. Ha a cég nem tud megfelelni a magas bérigényeknek, érdemes alternatív juttatásokkal kompenzálni, mint például a rugalmas munkaidő, home office lehetőség, szakmai fejlődési lehetőségek vagy egészségügyi juttatások.

magas bérigény állásinterjún

Az Ijobnál egy 45 pontos követelménylistát dolgoztunk ki, amely segít alapos képet alkotni a munkaadó elvárásairól, beleértve a bérrel és egyéb juttatásokkal kapcsolatos szempontokat is. Ennek a listának köszönhetően hatékonyan tudjuk előszűrni a jelentkezőket, így csak azokat a jelölteket küldjük tovább, akik megfelelnek a cég által kínált bérszintnek. Ezáltal elkerülhetők a kellemetlen meglepetések és az időpazarlás.

Tudd, hogy mennyi az annyi!

Ezen kívül a rendszeres piaci bérkutatás segít a cégeknek megérteni, hogy hol helyezkednek el a bérpiacon, és milyen szintű béreket kell kínálniuk, hogy versenyképesek maradjanak és megfeleljenek a magas bérigényeknek. Például a mérnöki bérek Magyarországon növekvő tendenciát mutatnak. A munkavállalók értékelik, ha lehetőségük van szakmailag fejlődni és előrelépni a cégen belül. Az ilyen lehetőségek csökkenthetik a magas bérigényt, mert a dolgozók látják, hogy hosszú távon is van számukra perspektíva a cégnél.

Megoldás: alternatív juttatások és szakmai fejlődési lehetőségek

magas bérigények és alternatív juttatások

A magas bérigények és az ezekből fakadó feszültségek komoly kihívást jelentenek a cégek számára. Azonban a megfelelő stratégiákkal és intézkedésekkel ezek a problémák kezelhetők. Az átlátható kommunikáció, az alternatív juttatások, a piaci bérkutatás és a munkavállalók szakmai fejlődésének támogatása mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a cégek sikeresen navigáljanak az piszkos anyagiak terén és kezelni tudják a magas bérigények okozta feszültségeket.

Pozíciónak és megadott bérsávnak megfelelő jelöltek az Ijobbal!

Az Ijobnál minden eszköz és tapasztalat rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy segítsünk a cégeknek megtalálni a megfelelő jelölteket és kezelni a magas bérigényekből adódó kihívásokat. Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra van szükséged, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

.

Miért érdemes minket választani? 

  • Célunk, hogy a legmegfelelőbb és legjobb munkaerőt találjuk meg számodra a legkedvezőbb áron.
  • Recruitereink kiemelkedő tapasztalattal bírnak, így alaposan fel tudják mérni az igényeidet és ennek megfelelő munkatársat keresnek a csapatodba.
  • Garanciát vállalunk és ajánlatunk személyre szabjuk számodra.
  • Időt és pénzt spórolhatsz, hiszen csak olyan jelölteket küldünk, akik megfelelnek az elvárásaidnak, nem kell feleslegesen átnézned több száz életrajzot, vagy hónapokig költened álláshirdetésekre.
  • Velünk akár 7-10 munkanapon belül megtalálhatod azt a kollégát, aki megfelel az igényeidnek és akinek a bérigénye passzol az általad megadott bérsávhoz is!

Sikerdíjért dolgozunk, így csak akkor kell fizetned, ha valóban elégedett vagy az általunk küldött jelölttel!