Jelentős létszámcsökkentéssel kell számolni az állami szférában.

Számos cikk jelent meg azzal kapcsolatban, hogy az intézkedések hatására a kormány 30 milliárd forinttal szeretné lefaragni a kiadásokat, amelyet a központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből spórolna meg – fedezte fel a 2023-as költségvetési tervben a Népszava.

Kormányablak üresen áll

Mit is jelent ez?

A Népszava információi alapján a minisztériumok költségvetésének 10 százalékos lefaragása inkább a vidéki hivatalok és intézmények munkatársainak elbocsátását jelentheti. Ezt prognosztizálja, hogy a nyugdíjba vonulók helye már most sem tölthető be. A lap ezt is írta: Szabolcsban tíz százalékot is meghaladó létszámcsökkentési tervekről tudnak, a fővárosi szervezet viszont érintetlen maradna.

A Miniszterelnökség a lapnak így nyilatkozott: „A kormány elkötelezett a bürokráciacsökkentés mellett. 2018-ban egy nagy létszámleépítést már végrehajtottunk. Továbbra is az a célunk, hogy kizárólag csak annyian dolgozzanak a központi közigazgatásban, mint amennyire feltétlenül szükség van.”

Leépített munkaerő összecsomagolja az eszközeit

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné a lapnak azt mondta, ezekben a hivatalokban összesen 37 ezren dolgoznak, azonban szerinte nem egyenletes leépítesekkel számíthatunk, megeshet az is, hogy Szabolcsban akár 10 százalék feletti is lehet az elbocsátás aránya, ezzel szemben a fővárosban mindenki megtarthatja a munkahelyét.

Forrás: Portfolio.hu

 

Aggódsz, hogy elvesztheted munkahelyedet? Vagy csupán szívesen váltanál?

 

 

 

Töltsd fel önéletrajzodat, hogy a megadott elérhetőségek egyikén megkereshessünk a legjobb ajánlatokkal!