Tények vagy feltételezések?

Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a szektorban tevékenykedők IT bérigénye folyamatos növekedésben van. Ismerősek lehetnek számodra az olyan kecsegtető tényezők, mint a Home Office vagy a béren felüli juttatások, bónuszok. Jogosan merül fel bennünk azonban, hogy mikor lesz ez már elég? Vége lesz egyáltalán valaha a folyamatosan növekvő IT bérigénynek?

Nem eszik ám olyan forrón a kását!

Feljebb említett dilemmának több oka is van. Először is az infláció, amivel munkaadóként tartani a lépést szinte lehetetlen. Az energiaválság és háború következtében bekövetkezett pénzromlás óriási léptékben fokozódik tovább, választás elé állítva a munkavállalókat is. Emiatt nem meglepő, hogy mindenki minél nagyobb szeletet kíván a tortából, ezzel megpróbálva kimaxolni a lehetőségek tárházát.

Másrészt, a munkaerőhiány, ami talán a legnagyobb hatással van az IT bérigényekre. Igazán jó szakembert meglehetősen macerás találni. A legtöbb valóban profi IT-s vagy megvan elégedve a jelenlegi munkahelyével és még csak kusza gondolataiban sem tervez váltani vagy a jobb élet reményében már rég külföldön él és dolgozik. Az pedig, aki jó szakembernek tartja magát, bizony nem szégyenkezik elkérni az árát.

Értelemszerűen a cégek versenyeznek a jó munkaerőért. Emiatt következik be az IT-s életében a váltás, ugyanis tapasztalataink alapján többnyire hosszú évek munkájával is alig érheti el sok helyen azt az IT bérigényt, amit egy másik cég kezdőbérként kínál számára. Rendszerint így akár az IT-s meg is duplázhatja a fizetését

Az IT bérigények – Akkor most jogos vagy sem?

Néhányan okosan kihasználva a helyzetet brutális IT bérigényekkel rendelkeznek még akkor is, amikor a tudás nem feltétlenül fedi a kívánt bérigényt. Alapvetően van az a helyzet, mikor nincs más választás, kifizeti a munkaadó, mert SOS kell a szakember vagy mert csak örül, hogy végre talált valakit. Ugyanakkor érdemes ilyen helyzetben körbenézni a piacon, informálódni és valós összképet alkotva átgondolni valóban megéri-e vagy sem

IT bérigények 2

Másik oldalról nézve a szituációt, akadnak olyan helyzetek, amikor jogos az IT-s bérigénye. A munkaadók elképzelése szerint az IT-s kicsit értsen mindenhez IS! Számtalanszor találkozhatunk olyan hirdetéssel, ahol több pozícióra keresnek egy embert, ami a bérezésben nem látszik. Sok esetben nincs tisztázva 1-1 pozíció hatásköre és olyan elvárások fogadnak minket, amelyek egyáltalán nincsenek kontrasztban az adott munkakörrel

Van rá megoldás!

Szembesültél már te is a fent említettek közül legalább egy nehézséggel? Nem probléma, Mi segítünk!

Mi az Ijob-nál kifezetten IT szakemberek fejvadászatára szakosodtunk, profi IT és HR szakértőkkel dolgozunk együtt, hogy megtaláljuk számodra a legideálisabb munkaerőt!

Hogy miért érdemes velünk dolgozni? 

→ Célunk, hogy megtaláljuk céged számára a legmegfelelőbb munkaerőt a lehető  legkedvezőbb áron!

→ Spórolj magadnak időt és energiát, nem kell több száz önéletrajzot átböngészned, hiszen Mi elvégezzük helyetted a kiválasztás folyamatát.

Mi az Ijob-nál megmondjuk mi az, amit tudunk vállalni és mi az amit nem, de amit vállalunk azt betartjuk! 

Bízd rá magad a profi, évek óta a szakmában dolgozó IT fejvadász cégünkre!

Kérj egyedi ajánlatot és kíméld meg magad a felesleges köröktől!