“Amikor felkerestem az Ijob-ot, hogy értékesítőkre van szükségünk, akkor azt gondoltam, hogy egy újabb sikertelen próbálkozás elé nézünk, ….de pár nap múlva megszólalt a telefon…”

Azok a cégek, akiknek Magyarországon munkaerőre van szüksége, nincsenek könnyű helyzetben. Magyarországon nagyon kevés a megfelelő munkaerő, értük pedig két kézzel kapnak a cégek. Ha pedig felveszünk valakit, akkor ne érjük be a kényszermegoldásokkal, hiszen azzal csak magunknak ártunk.

Hiányszakma betöltése 10 nap alatt

munkaerő

Egyik megbízónk (akivel azóta már többször is dolgoztunk együtt) egy budapesti műanyagipari üzem volt. Nemrég nyitották meg új raktárukat, új termékekkel, kiváló infrastruktúrával… egyedül a profi értékesítők hiányoztak.

Mivel hosszú idő óta próbáltak rátalálni a szakavatott, megbízható értékesítőkre, általában kevés sikerrel, ezért meglehetősen szkeptikusak voltak, amikor meglátták a hirdetésünket: “minőségi munkaerő akár 3 hét alatt”.

Sürgette őket az idő, ezért a vállalt garancia miatt mégis megpróbálták, hiszen ha nem is sikerül, de legalább kockázatmentes a próbálkozás.

“Nem először vettünk fel értékesítőt. Jelentkezők már voltak korábban is, de sajnos nem voltak alkalmasak a feladatra: gyakran nem voltak elég hitelesek, késtek a meetingekről (bele sem merünk gondolni, hogy vajon a tárgyalásaikról is?), előfordult szélhámosság is, illetve volt, aki 1-2 nap után nemes egyszerűséggel eltűnt.”

Az Ijob szakértője felvette velük a kapcsolatot és pár, elsőre szokatlan kérdést is feltett nekik a munkával és az ideális jelölttel kapcsolatban. Ezek azonban azért kellenek, hogy tűpontos jellemzést kapjunk arról, hogy kit is keresünk.

munkaerő

“A gyorsított munkaerőkeresést kértük, mert nagyon frusztráló azt látni, hogy a legyártott termékek a sarokban porosodnak.

Különösebben nem hittem, hogy sikerül 3 hét alatt bárkit is találni, de hihetetlen módon a 10. nap reggelén már köszönthettük is a legújabb értékesítőpárosunkat, akik azidő alatt át is estek az előszűrésen és az interjúkon is, és váltak így Ők az ígéretesnek tűnő jelentkezőkké!

Alig hittük el, hogy kevesebb, mint 2 hét alatt több alkalmas jelentkezőt is talált az Ijob. Az a szokatlan helyzet állt elő, hogy a korábbi évekkel ellentétben akár válogathattunk is volna a jobbnál jobbnak tűnő jelentkezők közül, de egyenesen a két legjobbat „kaptuk kézhez”.

Több értékesítőre volt szükségünk, de már egy az elvárásainknak megfelelőnek is örültünk volna. Az Ijob azonban maradéktalanul teljesítette az elvárásokat. Sőt, annál többet is.”

Ez a megbízónk az első megbízás alkalmával 2 új kollégával gazdagodott, majd utána még két munkakör betöltésével is minket bízott meg.

Az elmúlt években a munkaerőpiac teljesen átrendeződött. Már nem csak a körülmények mások, hanem a munkakeresőket is más csatornákon, más útvonalakon érjük el.

Problémát okoz, hogy nem találtok munkaerőt?

Nem tudjátok, hogy merre keressétek őket és hogyan válasszátok ki a megfelelő kollégát?

Akkor fontos, hogy hozzáértő és tapasztalt szakemberek végezzék a kiválasztást!

Álláshirdetésekkel, kiválasztással, munkaerő toborzással kapcsolatban szakértőink segítenek ügyfeleink számára. Ha nektek is fontos, hogy az ideális munkaerő álljon nálatok munkába, akkor vegyétek fel bátran a kapcsolatot velünk – szakértőink örömmel segítenek nektek!