Mikor érdemes új munkaerőt keresni?

Ha elveszítjük a munkaerőnket különböző okok miatt, mindig egy nagy dilemma, hogyan és kivel pótoljuk megüresedett pozícióját. Sok energia és keresgélés eredményezhet egy vagy több potenciális jelöltet, de akár zsákutcába is futhatunk és az alkalmasnak hitt munkaerőről könnyen kiderülhet, hogy mégsem a megfelelő ember. Ilyenkor ott állunk a hosszú kiválasztási folyamat végén csalódottan munkaerő nélkül, rengeteg elpazarolt idővel és energiával.

Hogyan legyen hatékonyabb a munkaerő kiválasztásunk, illetve mikor és hogyan álljunk neki keresésnek?

Mikor a legalkalmasabb új munkaerőt keresni?

Amikor szükségünk van új emberre cégünkhöz/vállakozásunkhoz, fontos, hogy ne az utolsó pillanatban álljuk neki keresgélni, mert az kapkodáshoz és a nem megfelelő ember kiválasztásához vezethet. 

Az év elején nagyon sokan keresnek új munkahelyet, váltanak a régiről újra. Ebből a szempontból az év legjobb időszaka a munkaerő kiválasztására az ősz.  Az október – novemberi időszakban már elkezdhetjük a kiválasztási folyamatot. A decemberi hónapban már sokan szabadságon vannak, a cégek pedig a legtöbb helyen leállnak, ez a lelassulás időszaka. Ha pedig az év első hetében állunk neki az új kolléga felkutatásának, akkor már lehet el is késtünk a procedúrával.

Előzze meg versenytársait és szerezze meg a legjobb munkaerőt még konkurensei előtt! Válassza az Ijob.hu csapatát, akik profik a kiválasztási folyamat lebonyolításában!

Ha Ön is szeretne egy jó csapatot
létrehozni, akkor forduljon hozzánk bizalommal, mi segítünk Önnek a legjobb munkaerőt megtalálni!