Hogyan kezdj neki?

A profitmaximalizálás minden vállalkozás életében az elsődleges tényező, hiszen ez biztosítja a hosszú távú fennmaradást és növekedést. Azonban a profit maximalizálása nem mindig egyértelműen meghatározott feladat, és több tényezőt kell figyelembe venni a sikeres megvalósítás érdekében. A 100%-os hatékonyság elérése nem egyszerű, sőt kifejezetten sok nehézséggel, energiával jár.


kiadás és profit szöveggel díszített fakockák egy piros mérlegen

Nézd meg hogy állsz most

Először is, ahhoz hogy maximalizálni lehessen a profitot, tisztában kell lenned a jelenlegi helyzeteddel. Ez magában foglalja az erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és fenyegetéseket, valamint a piaci helyzetet és a versenytársakat. Az SWOT-elemzés lehet hasznos eszköz lehet ennek felmérésére.

Termékek és szolgáltatások optimalizálása

Az első és egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a profitot, az általad kínált termékek vagy szolgáltatások minősége, ára és piaci kereslete. Az árak meghatározása a bevétel és költségek figyelembe vételével történik. A piaci versenyre figyelni kell, azonban fontos, hogy megfelelő árat tarts, hogy az árak csökkentésével csökkentse a profitot.

Az árak mellett, a termékek és szolgáltatások minősége is fontos szerepet játszik a profit maximalizálásában. A magasabb minőségű termékek és szolgáltatások nagyobb piaci keresletet generálnak és lehetővé teszik a magasabb árakat. Az egyik kulcsfontosságú tényező a profit maximalizálása érdekében a termékek és szolgáltatások optimalizálása. A termékeknek és szolgáltatásoknak ki kell elégíteniük a vevők igényeit és elvárásait, és versenyképes áron kell értékesíteni őket.

Hatékony költséggazdálkodás

A költségek csökkentése lehetőséget ad a vállalatoknak arra, hogy növeljék a profitot. A hatékony költséggazdálkodás segítségével minimalizálhatók a felesleges kiadások, és optimalizálható a pénzügyi teljesítmény. Az egyik lehetőség az, hogy az árut és szolgáltatásokat közvetlenül a forrásokból vásároljuk, elkerülve az árakon alapuló felárat. A folyamatok optimalizálása, az erőforrások hatékony felhasználása és a technológiai innovációk bevezetése is hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez.

Közgazdasági tényezők

A vállalkozások profitját különböző gazdasági tényezők befolyásolják. A gazdasági növekedési ráták, az infláció, a kamatok, a munkanélküliség, az adók és a szabályozások közül mindegyik befolyásolhatja a profitot. A cégeknek ezeket a tényezőket figyelembe kell venniük, hogy alkalmazkodni tudjanak és javítsák a profitjukat.

színes fogaskerekek, amelyet körülülnek a cégben

Lépések, amiket érdemes fontolóra venned

1. Alakítsd át a céged digitális üzleti modellre:

A felgyorsult világunk egyik alapköve a digitalizáció, emiatt az IT cégeknek a digitális üzleti modellekre kell áttérni. Érdemes kihasználni a digitális lehetőségeket, ugyanis számtalan potenciál rejlik bennük, gondolj csak az e-kereskedelemre, mobilalkalmazásokra vagy felhő alapú szolgáltatásokra.

2. Élj a lehetőségekkel a globális piacon

Az IT cégeknek célszerű kihasználniuk a globális piacban rejlő lehetőségeket, mint a bevétel- és költségmegtakarítások növelése. A piac bővítése segít az új ügyfelek megtalálásában, magasabb értékesítési forgalmat eredményezve, miközben csökkenti a működési költségeket és pénzt takarít meg a vállalkozás számára. Ezek a bővítések új piacokat és vásárlói bázisokat is nyitnak, lehetővé téve a világ azon részei felfedezését, amelyekről korábban úgy gondoltad zárva van előtted.

A nemzetközi terjeszkedés segít a márka ismertségének és hitelességének kialakításában. Előnyei közé sorolhatjuk a diverzifikációt, a sokrétűbb végzettséggel és nyelvtudással rendelkező új tehetségek elérését, valamint az ezekkel járó versenyelőny megszerzését. Még a legközelebbi versenytársaid sem fognak tudni lépést tartani, ha nem ugyanazon a globális piacon dolgoznak.

A nemzetközi üzleti terjeszkedés tervezésének tényezői:

Fontos átgondolni a piac vonzerejét, és azt, hogy a termék megfelelő-e abban az országban, amelyben értékesíteni kívánja. A nemzetközi növekedés megkezdése előtt az alábbi tényezőket is figyelembe kell venni:

-Megfizethetőség

-Jogi és megfelelési kockázatok, beleértve a feladat- és foglalkoztatási szabályokat

-Engedélyezés

-Vám

-Szállítás, teljesítés és visszaküldés

-Valuta

-Adózási követelmények

-Versenyelőny

-Kulturális különbségek és nyelvi korlátok

-Gazdasági és politikai stabilitás

-Ügyfélszolgálati elvárások

-Vásárlási szokások

3. Fejlessz új technológiákat

Mindennek a kulcsa a fejlesztés. Valami új, valami maradandó megalkotása mindig nagy kockázattal jár, viszont annál nagyobb pénzügyi lehetőséget rejt magában. Ha eddig az IT céged nem tevékenykedett megfelelő mértékben fejlesztéssel érdemes komolyabban ráállni a témára, ugyanis óriási lehetőségeket rejt magában.

4. Alakíts ki egy erős márkát

Egy stabil márka kialakítása nem csak az ügyfeleknek, de a munkavállalóknak is kedvező szempont, ugyanis segít megkülönböztetni versenytársaidtól. Erős márka kiépítésében fontos a jó ügyfélszolgálat, a minőségi termék, szolgáltatás és a folyamatos fejlesztés, figyelmet fordítva a megfelelő költségkezelésre, a piaci igényeknek megfelelő termékfejlesztésre és az ügyfelek igényeinek a szem előtt tartására a profit növelésének érdekében.


Esetleg céged növekedésének útjában a kapacitáshiány áll? Túlnő a fejeden a munka emiatt nem tudod elérni a kívánt hozamot? Sebaj, mi segítünk!


Miért érdemes minket választani az IT fejvadász cégek közül?

 • Az álláshirdetések IT területen ma már nem működnek. Fejvadászok vagyunk, a jelölteket különböző adatbázisokból, direkt módon megkeressük, és megküzdünk konkurens állások tömegével, hogy megbízóinknak a lehető legjobb jelentkezőket hozzuk az adott követelményeknek megfelelően.
 • Nincs 100% siker, még nálunk sem, de törekszünk gyors, korrekt kommunikációra, jelezzük, ha nem tudjuk megtalálni a kért embert, tanácsot adunk, hogy min kellene változtatni, hogy partnerünk állását elfogadják.
 • Garanciát vállalunk az általunk kiközvetített munkavállalókért, az IJOB-bal kötött szerződéseknél négyszeres garanciát vállalunk megbízásainkra:1x Keresési garancia

  A Megbízott a keresési díj fejében garanciát vállalunk arra, hogy 30 napon belül a Követelménylistának leginkább megfelelő jelölteket küldünk.

  2x Keresési díj 100%-os pénzvisszafizetési garancia

  Még a nehéz IT pozíciók esetén is küldünk a pozícióra alkalmas jelölteket, ha ezt mégse tudjuk megtenni határidőre, akkor a keresési díjunk 100%-át visszafizetjük.

  3x Sikerdíj Csere Garancia

  Ha a munkavállaló már elkezdte munkát és a munkaviszonya a garanciaidőn belül bármilyen okból kifolyólag megszűnik, akkor a megbízott 30 napon belül újabb, a követelménylistának megfelelő jelöltet közvetít.

  4x Sikerdíj Pénzvisszafizetési Garancia

  Amennyiben a cseregarancia keretein belül nem tudjuk pótolni a munkavállalót, a már kifizetett sikerdíjunkat 100%-ban visszafizetjük.

 • Nem kérünk kizárólagos szerződést.
 • Törekszünk arra, hogy a lehető legjobb programozót /IT munkaerőt találjuk meg a lehető legkedvezőbb áron.

Mindezen kívül az iJobnál…

 • Arra törekszünk, hogy a megbízóinknak korrekt információkkal szolgáljunk, ha nem tudjuk teljesíteni az adott pozícióra a megfelelő szakembert, azt is kommunikáljuk, nem tűnünk el szó nélkül!
 • Sok vezető tapasztalja, hogy hiába hangzanak jól a fejvadászok, toborzó cégek ígéretei mégsem kapják meg azt a szakembert, akit keresnek. Mi nem így dolgozunk!
 • Tisztában vagyunk azzal, hogy, az adott szaktudás mennyire keresett lett, és azzal is hogy a piaci elvárások szinte naponta változnak. Amit szintén egyeztetünk a megbízókkal.

Ha IT cégvezető, programozási vezető, HR-es vagy és nem találsz munkatársakat, kattints cégeknek menüpontunkra!