Növekvő bérek az IT szektorban – hova tovább?

Biztosan Ti is tapasztaltátok, hogy a fizetési igényekkel már nem igazán lehet tartani a lépést…

Egyre több hazai cégnek ismerős lehet az a 21. századi élethelyzet, hogy nem tudunk már mit kitalálni az IT területen felmerülő szakemberhiány orvosolására. Bekerültünk egy véget nem érő szituációba, ahol egyre magasabb fizetést és még több béren kívüli juttatást ígérünk, sőt már a home office-ra is rábólintunk de ennek ellenére sem érjük el vele a várt eredményt. Vajon meddig lehet növelni a bért, hogy az elég legyen a munkavállalónak? Hova tartunk egyáltalán, vége lesz ennek a véget nem érő folyamatnak valaha?

A Digitális elvándorlás egy létező probléma.

A gazdasági bizonytalanságok okozta egyre nehezedő súly alatt nap mint nap hatalmas nyomás nehezedik ránk, ráadásul már azzal is számolnunk kell, hogy a hazai informatikus munkaerő kínálat nagyságrendileg és minőségben is nagyobb hiányt szenved, mint valaha. ugyanis a szakemberek a jobb megélhetés igéretére külföldre költöznek. Az évek óta tartó, de mostanra igencsak felgyorsult digitális elvándorlás egyre sürgetőbb problémává vált. A hazai cégek közül csak kevesen képesek felvenni a versenyt a külföldi nagyvállalatokkal szemben felvenni a versenyt.

világító nyilas lépcső

Egy biztos: a vélemények sorozata konstans két táborra oszlik: ami a munkáltatók szemével nézve elszállt bérnek hat, az a szakemberek szemszögéből abszolút reális lehet. Bár való igaz, ettől még a cégek büdzséje nem lesz nagyobb.

Mi vonzza be és mi az ami megtartja a jelentkezőket?

Valljuk be magunknak őszintén, nem a gyümölcsnap és a nespresso-s kávéfőző fogja megoldani a problémánkat, még akkor sem, ha az xbox mellett még egy csocsó asztal is befért az irodába. Persze ez mind szép és jó, de ha megpróbáljuk a munkavállaló helyébe képzelni magunkat, vajon ez az ami valóban meggyőzné őt arról, hogy nálunk akarjon dolgozni? Spoiler.. valószínűleg nem.

forró espresso a laptop mellett

Nézzük a dolgokat kicsit pozitívabb megvilágításból. Bár közhelyesen hangzik, nem minden a pénz. Természetesen az elsődleges szempont továbbra is a fizetés marad, fontos, hogy az adott munkahelyen lehetőség legyen a fejlődésre. Mindemellett elengedhetetlen a munka és magánélet egyensúlya, a rugalmasság és a korrekt hozzáállás is. Ezekkel a feltételekkel már nem csak az interjúig lehet valakit megfogni, hanem hosszú távon is meg lehet győzni a maradásról. Ahhoz hogy minél több jó jelentkezőt gyűjthessünk, már az első benyomás sokat nyomhat a latba, melynek fontos feltétele egy jól megírt álláshirdetés, ami nincs tele sablonokkal, lényegretörő és emellett konkrét és vonzó ajánlatot ígér. Előző cikkünkben részletesebben is kifejtettük, hogy mitől marad vonzó az IT pozíció.

két férfi a padon beszélget a parkban

Létezik megoldás:

Mindezek után nem csoda, ha sokan úgy vélik, lehetetlen megfelelő informatikust találni, viszont nem éri meg egyből bedobni a törölközőt!

A megoldás pedig pofonegyszerű: kérd erre szakosodott IT fejvadász segítségét!

Miért válassz minket?

Mi az iJob-nál a munkaerőpiac alapos tanulmányozása után kifejezetten IT szakemberek fejvadászatára szakosodtunk, saját adatbázisból közvetítünk, profi IT-s és HR szakértőkkel dolgozunk együtt és tartjuk velük a kapcsolatot.

Nem kérünk kizárólagos szerződést emellett sikerdíj alapon, tripla garanciával dolgozunk amely nem a kialkudott bér függvénye.

Törekszünk arra, hogy a lehető legjobb jelölteket találjuk meg a lehető legkedvezőbb áron, hogy ezzel is költséget spóroljunk a megbízónak.

Ha Te is szembesültél már a fent említett problémákkal és aggasztónak találod a kilátásokat, akkor ne pazarold tovább az értékes idődet!

Bízd a sikert tapasztalt, több éve a szakmában dolgozó IT fejvadász cégünkre!

Ha a ti cégetek is szembesült már a fent említett problémák egyikével, kérd szakembereink segítségét! Keressünk együtt megoldást ebben a válságos helyzetben!